Dirk Roosendaal van Universal Greenfields

Al ruim 20 jaar maak ik intensieve daktuinen (binnentuinen, parkeerdekken en Triple B-daktuinen) en extensieve daktuinen, beter bekend als de mossedumdaken of groendaken. Daarnaast ontwerp, adviseer en detaileer ik voor architecten, aannemers, ontwikkelaars, VVE’s en particulieren.

Als tuin- en landschapsingenieur was ik dus al vroeg bekend met groene daken en wordt het werk al jaren door mijn vakbekwame ‘dakhoveniers’ aangelegd. Vandaar ook dat er 10 jaar garantie wordt gegeven op de daktuinsystemen.

Wij hebben onze eigen sedumkwekerij en daktuincentrum. Daktuincentrum de Mient adviseert, levert en/of realiseert een passende daktuinopbouw waardoor een groen dak sedumbedekking op vrijwel elk dak mogelijk is.

U kunt ook zelf aan de slag, met de doe-het-zelf-daktuin kunt gemakkelijk zelf een daktuin aanleggen. Wij helpen waar en wanneer u maar wilt.

06 24 27 27 17specialist in groene daken en gevelsMichiel Janssen

Ik ben zelfstandig adviseur en begeleid veranderingen in de samenleving en in  publieke organisaties.

Als maatschappelijk verantwoord ondernemer wil ik zoveel mogelijk groene daken in mijn directe leefomgeving realiseren. Daarom heb ik het initiatief genomen voor GroenedakenAlphenaandeRijn (en voor GroeneDakenLeiden).

Ik ontzorg u bij de subsidieaanvraag en -afhandeling en ondersteun initiatieven in de straat of wijk om collectief groene daken aan te leggen (als gewenst met zonnepanelen).
Ook kunt u als VvE bij ons terecht voor de begeleiding van vraagstelling tot realisatie (groendak met of onder zonnepanelen).

06 53 89 66 20
Daktuincentrum De Mient


Onze daktuincentrum en sedumkwekerij de Mient te Katwijk is onze basis waaruit wij etaleren en verkopen.


ruimte voor groene zaken

Daktuincentrum de Mient wil met de Triple B® plantensortiment een bijdrage leveren aan de biodiversiteit (Birds, Bees & Butterfies) in en om de stad. Naast 10-tallen sedumsoorten kweken wij ook diverse grassen, heesters en vaste planten. Nieuw in ons assortiment is de Triple B® sedummat.


online shop voor de groene sector