Subsidie


Groenedaken subsidie Alphen aan de RIJn

De subsidie van de gemeente Alphen aan de Rijn bedraagt:

  • € 30 per m2 subsidie groendak
  • € 10 per m2 biodiversiteitsbonus
  • € 200 advieskosten voor (eventuele) berekening van het draagkracht van het dak
  • met een maximum van 50 % van de totale kosten.


Van offerte tot aanleg inclusief subsidie

Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze binnen ca. 8 werkdagen. Het subsidiebedrag is daarin verwerkt zodat u direct ziet wat uw nettokosten zijn.

De gemeente eist dat u zélf de subsidie aanvraagt met digi-D. Wij ondersteunen u bij het aanvragen van de subsidie en zorgen dat uw aanvraag aan alle voorwaarden van de gemeente voldoet.

De offerte wordt bepaald op basis van de aangeleverde foto en Google-Earth. Als bij de aanleg onverhoopt blijkt dat het dak niet geschikt is voor een groendak dan gaat de aanleg niet door; hieraan zijn geen kosten verbonden. U krijgt 10 jaar garantie op het groendak, daarom leggen we bij twijfel niet aan.Meedoen met de subsidieaanvraag? Laat ons dat weten. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op


Meer weten over de subsidieregeling van de gemeente Alphen aan de Rijn?

Lees meer

Aandachtspunten bij uw dak

Het huidige dak waarop het groendak wordt aangelegd moet in goede conditie zijn, liefst niet ouder dan ca. 15 jaar:

Nagenoeg elk dak is geschikt voor een groendak. Groen voor grind kan echt altijd. Een bitumen dak is in principe ook altijd geschikt, een zinken dak echter niet.

Als u twijfels heeft over de draagkracht van het huidige dak, dan bevelen we u aan een constructeur in de hand te nemen, bijvvoorbeeld https://www.4construct.nl/. De kosten tot 200 euro worden, mits het dak wordt aangelegd, door de gemeente vergoed.